Huidverzorging met koude dagen, hoe houd ik mijn huid stralend en zacht?

Huidverzorging met koude dagen, hoe houd ik mijn huid stralend en zacht?

Huidverzorging in de winter

Onze huid wordt droger naarmate de seizoenen veranderen en het weer kouder wordt. Veel mensen veranderen hun huidverzorgingsroutine, om dit probleem op te lossen. Ondanks dat je huid wat extra hulp nodig heeft, is je huidtype niet veranderd en je routine ook niet. Een effectieve huidverzorging voor de winter is net zo eenvoudig als het toevoegen van een paar verzorgingsproducten aan je routine voor extra hydratatie en voeding.

Hoe krijgen we een droge huid in de winter?

In de winter daalt de tempratuur en waait er koude wind. Hierdoor droogt de koude lucht uit en ontstaat er een lage luchtvochtigheid, zowel binnen als buiten wordt het verhardt op de huid. Door de lage luchtvochtigheid van buiten heeft je huid ook last van droge en hete lucht vanbinnen. Doordat het buiten koud en droog is en binnen warm en droog zorgt het ervoor dat de droge huid de neiging heeft om naar beneden te gaan. Als je een vette of gecombineerde huid hebt, dan kunnen deze aandoeningen je huid droog, gevoelig, rood, uitgedroogd en oncomfortabel maken.

Een droge winterhuid

Huidproblemen die verband houden met een droge huid in de winter zijn droogheid, roodheid en schilfering. Maak je geen zorgen! Je kunt je huid super gehydrateerd houden door winterbenodigdheden te gebruiken die vocht vasthouden en je huid de juiste voeding geven.